Kopenhagen met kids: bezoek aan feeëriek Tivoli

Tivoli

Begin augustus publiceerde Tripadvisor de beste vakantieplekken ter wereld in de Travellers’ Choice Awards. Daarvoor doet het beroep op de ervaringen van zijn gebruikers die zo mee beslissen wat de beste plekken ter wereld zijn. In de categorie “Beste attractieparken van 2020 – Europa” werd Le Puy du Fou in Frankrijk verkozen tot winnaar, gevolgd door het wondermooie Tivoli Tuinen in Kopenhagen dat wij vorig jaar bezochten.

Beste attractieparken 2020 – Europa

  1. Le Puy du Fou – Les Epesses (Frankrijk)
  2. Tivoli Tuinen – Kopenhagen (Denemarken)
  3. Europa-Park – Rust (Duitsland)
  4. Paultons Park – Romsey (Verenigd Koninkrijk)
  5. Efteling – Kaatsheuvel (Nederland)

Wij bezochten Tivoli in de kerstperiode. Dan ligt het park er prachtig verlicht bij met meer dan 115 000 gloeilampen die zorgen voor een feeërieke sfeer. De tuinen zijn versierd met prachtige decoraties en overal in het park staan traditionele kerststalletjes en weerklinkt gezellige kerstmuziek. Maar ook in de zomerperiode (van 8 juni tot 4 oktober) is het park een magische plek. De bloemen en struiken staan in volle bloei en of je nu houdt van shows, rockmuziek of gewoon een rustige wandeling, Tivoli biedt voor elk wat wils.

 

Park met geschiedenis

Tivoli werd gebouwd in 1843 en is daarmee een van de oudste attractieparken ter wereld. Officieel heet het trouwens “Tivoli Tuinen”, want naast een attractiepark is het vooral een prachtige tuin middenin het stadscentrum van de Deense hoofdstad. In 1914 werd de eerste achtbaan er geopend – The Roller Coaster. De baan is een van ’s werelds oudste, nog steeds in gebruik zijnde houten achtbanen, en – ’t is bijna niet te geloven – een van de weinige attracties ter wereld die bediend wordt door een remmende man op de trein. In de jaren ’50 bezocht Walt(er) Disney het park verschillende keren om inspiratie op te doen voor zijn latere Disney-parken.

Attracties

De attracties in Tivoli zijn heel divers. Van een stalen achtbaan over darkrides tot een romantische paardenmolen. Daarnaast kunnen kinderen zich ook uitleven op de wondermooie speeltuinen die het park rijk is. In Tivoli komt echt iedereen aan z’n trekken. Een bezoekje aan het park is echter niet goedkoop: je betaalt niet enkel de toegang tot het park, je betaalt ook per attractie. Breng je Tivoli een bezoekje, dan beschik je best over een goedgevulde portemonnee.

 

TIP: Met de Copenhagen Card bespaar je de toegangsprijs tot het park en betaal je alleen voor de attracties die je echt wil doen. Aangezien wij slechts een namiddag in het park waren, kozen we voor deze optie. Opgelet: je korting met de Copenhagen Card is slechts eenmaal geldig.

Hongerige magen

Na een hele dag in het park kan je je smaakpapillen tegoed doen aan de verschillende eet- en drinkgelegenheden die Tivoli rijk is. De street food lovers kunnen hun hart ophalen aan de Food Hall, de liefhebbers van de Franse klassiekers vinden hun gading zeker in Nimb Brasserie. Wij sloten onze dag af in Pirateriet. Je kan het al raden … we aten op een piratenschip met alle toeters en bellen voorzien: zwaarden, papegaaien, piraten en een grote schatkist waar jong en oud in mag duiken. Topamusement voor de kinderen en het eten viel ook best mee 😉

 

Praktisch

Adres: Vesterbrogade 3 (er is een ingang tegenover het Centraal Station)
Toegangsprijs: 135 kronen per volwassene (145 op zaterdag en zondag).
Daarnaast dien je voor elke attractie apart te betalen. Met de Copenhagen Card krijg je eenmaal per persoon toegang tot het park.
Speeltuinen aanwezig? Reken maar van yes!
Voor actuele informatie over het park, klik hier.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *