Disneyland waar de magie tot leven komt

“We gaan naar Disneyland.” Op een gek en onbewaakt moment spraken we de gevleugelde woorden “Met oudjaar gaan we naar Disneyland!” Tafels werden aan de kant geschoven, er werd gesprongen, gejuicht, geroepen en gedanst. De vreugde die deze 6 woorden veroorzaakten, was groots. En nu moesten we het de kinderen nog vertellen.

“Janne, Cas, we hebben een verrassing voor jullie… nog 50 keer slapen en we gaan naar Disneyland!” Ik bibberde van opwinding en keek uit naar hun overweldigende en uitgelaten reactie. “Ah, ok! Gaan we dan nu iets eten?,” was Janne haar toch wel zeer nuchtere reactie. Bon, moeder de vrouw stond opnieuw met haar beide voeten op de grond én achter haar fornuis.

50 keer slapen later was het eindelijk zover, Mickey, here we come! Het enthousiasme van Knabbel en Babbel op de achterbank was danig gegroeid, dat van ons was minstens even groot als 50 dagen voordien.

img_4664

Disneyland, het land van Minnie en Mickey, van feeëriek verlichte straten, meeslepende muziek en magische ontmoetingen, neemt je mee op een betoverende en wonderlijke reis naar je kindertijd.

We verbleven in Davy’s Crockett Ranch op 10 minuten rijden van het park. Onze gezellige 6-persoonsblokhut met twee slaap- en douchekamers en voorzien van alle comfort (ingerichte keuken, microgolf, koffiezet en afwasmachine (jeeej 👏🏼) was ideaal voor ons gezinnetje van vier.
In tegenstelling tot de andere Disney hotels biedt de Ranch geen transfer aan naar het park, maar dat vonden wij niet erg. Met een parkeerplaats voor de deur genoten wij van onze vrijheid en vertrokken we wanneer wij dat wilden.

Disneyland is tijdens de kerstperiode nog mooier dan anders en het was er dus druk, drukker, drukst. Om toch zo goed mogelijk van onze trip te kunnen genieten en zo veel mogelijk attracties mee te pikken, hielden wij ons aan enkele tips:

ZO GENIET JE TEN VOLLE VAN JE DAG – 5 TIPS

Ga zo vroeg mogelijk naar het park.
Wij stonden steevast als eersten aan de poort om het park te betreden. Logeer je in een Disney hotel, dan geniet je van Extra Magische Tijd: je mag het park namelijk een uurtje vroeger binnen. Gebruik deze tijd om de attracties te doen die je op je verlanglijstje hebt staan.

Download de Disney app.
Die geeft je real time wachttijden, duidt je de dichtstbijzijnde toiletten aan (meerdere malen een life saver geweest) en geeft je informatie over de lopende parades. Wil je op de foto met een van je helden, download dan zeker de app Lineberty, hiermee reserveer je een plaatsje voor een Meet & Greet met onder andere Mickey en Buzz Lightyear.

Verspil geen tijd aan catering
45 minuten aanschuiven voor een koffie is echt niet uitzonderlijk. Wij voorzagen ’s middags een picknick en aten in de wachtrij. Wil je toch genieten van de – vaak heerlijke – catering van het park, loop zeker eens langs bij Bistrot Chez Remy (Disney Studios), Captain Jack’s (Adventureland) of Annette’s Diner (Disney Village) of pik de Buffalo Bill’s Wild West Show (Disney Village) mee.

Verkort zelf de wachtrijen
Sommige attracties bieden je de Single Rider-service aan. Hiermee kan je zelf de wachtrij verkleinen. Via een speciale ingang ga je buiten de wachtrijen om naar binnen. Wanneer een wagentje met mensen van de gewone wachtrij niet volledig vol zit, wordt dit opgevuld met wachtenden uit de Singe Rider-wachtrij. Ideaal dus wanneer je een attractie alleen wil doen, of wanneer je het niet erg vindt om opgesplitst te worden.

Moet je toch wat aanschuiven, gebruik je tijd dan nuttig
Zeker met kleine kinderen is dit van levensbelang 🙈 Wij speelden “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”, “Waar is Mickey” en gebruikten de ‘verloren’ tijd om onze picknick op te eten. Niet zo gezellig, maar wel mega-efficiënt.

DE ALLERBESTE ATTRACTIES

Disneyland heeft ongelooflijk veel attracties die je met kleine kinderen (onder 1,20m) kan doen. Heb je niet voldoende tijd om ze allemaal te doen, hieronder vind je alvast onze favorieten:

Favoriete attracties van onze 2,5-jarige:
1. Buzz Lightyear Laser Blast
2. Le Carrousel de Lancelot
3. Dumbo The Flying Elephant

img_4417

Favoriete attracties van onze 4-jarige:
1. Buzz Lightyear Laser Blast
2. Big Thunder Mountain
3. Ratatouille (Disney Studios)

9c008e53-3b52-4494-8a42-11028b64477f

Onze favoriete attracties (ik geef er vijf, want we kwamen niet tot een compromis):
1. Buzz Lightyear Laser Blast
2. Star Wars Hyperspace Mountain
3. Ratatouille (Disney Studios)
4. Toy Soldiers Parachute Drop (Disney Studios)
5. Crush’s Coaster (Disney Studios)

Pik zeker ook een parade en een show mee (wij zagen Mickey’s Christmas Big Band en de Disney’s Christmas Parade) ze zijn steeds fantastisch mooi en tot in de puntjes afgewerkt!

img_4453

Moet je toch attracties aan jouw neus laten voorbijgaan, skip dan deze:
1. Studio Tram Tour (Disney Studios)
2. Princess Pavilion
3. Les Mystères du Nautilus

Loont Disneyland nu echt de moeite? Absoluut! Maar wees voorbereid! Want tijdens drukke periodes ontpoppen bezoekers zich tot bloeddorstige monsters of onuitstaanbare etters. Nooit eerder zag ik zo veel ruziënde koppels, tierende tieners en zeurende kleuters!

Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken, want Disneyland neemt je ook nillenswillens mee op een fantastische en wonderlijke reis naar je kindertijd. Een reis waar je met veel plezier en een big smile wat dieper voor in je beugel tast! Wij vonden het alvast magisch en kijken nu al uit naar een volgend bezoek!

img_4705

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] we vorig jaar tijdens de kerstperiode betoverd werden door Mickey en z’n vriendjes, lieten we ons dit jaar vertederen door Blacky en z’n baasjes. We trokken naar het Zwaluwnest in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *