’s Winters naar zee? Is dat wel een goed idee?

Waar we vorig jaar tijdens de kerstperiode betoverd werden door Mickey en z’n vriendjes, lieten we ons dit jaar vertederen door Blacky en z’n baasjes. We trokken naar het Zwaluwnest in Middelkerke voor een deugddoende plattelandsvakantie.

Ik geef het toe, ik was bang voor bevroren tenen, uitgeregende uitstapjes en verkleumde kinderen. Maar, de weergoden waren ons goed gezind en we zaten op een super leuke locatie. Het Zwaluwnest bestaat uit leuke vakantiewoningen op een kleinschalige boerderij. Ons huisje was prima uitgerust voor ons verblijf van 4 dagen: we hadden een volledig ingerichte keuken, 2 slaapkamers en een nette badkamer met bad.

Aan ontspanningsmogelijkheden geen gebrek: ik had puzzels, gezelschapsspelletjes en kleurboeken voorzien, maar die zijn de doos niet uitgekomen. Elke ochtend maakten Janne en Cas een ritje op Blacky, de pony. Dan namen ze de gocart, schommelden ze in de speelschuur of speelden we samen een spelletje minigolf.

Aangezien we zelf op den boer wonen, leek een boerderijvakantie ons vaak “te voor de hand liggend”. Maar toegegeven, dit is echt wel voor herhaling vatbaar.

3 winterproof uitstapjes aan zee

Uitwaaien op het strand


Tijdens de zomermaanden spreekt de Belgische kust me niet zo aan, maar zodra de bladeren van de bomen vallen en de temperatuur daalt, groeit mijn liefde voor de Belgische kust. Met mutsen, handschoenen en sjaals in de aanslag trekken we richting strand. Lopen langs de branding, verstoppertje spelen in de duinen of kastelen bouwen in het zand, zalig! Zelfs op koude winterdagen 🙂

Geocachen in de duinen


Geocaching bestaat al sinds mei 2000. De app had ik dus al een tijdje op m’n gsm staan, maar nog nooit waren we echt op zoek gegaan naar zo’n “cache”. Tot vorige week dus. Langs het strand van Westende vonden we onze eerste trofee. Je had onze gezichten moeten zien, alsof we Piet Piraat zelve waren die eindelijk een schat gevonden had.

Op bezoek bij Samson, K3 en De Nachtwacht


Natuurlijk kan een dagje Plopsaland niet ontbreken bij een bezoek aan de kust. Je portemonnee bevriest misschien wel na het betalen van je parking- en entreegeld, maar je hart begint er sowieso van te gloeien. Want ja, het moet gezegd, Gert Verhulst en team hebben oog voor detail én voor goede attracties. Als je denkt dat Plopsa enkel animo biedt voor Bumba- en Maya-vriendjes, dan heb je het goed mis.

Onze favoriete attracties

– Cas is zot van ridders en kastelen. Wanneer hij plaats kan nemen in een snelle draak is zijn dag helemaal gemaakt! Cas kiest dus De Draak.

– Janne kleurde wit en rood tegelijkertijd, schreeuwde nadien de ziel uit haar kleine lijfje, maar zou een moord begaan zijn om nog een ritje te kunnen maken met Heidi in Heidi The Ride.

– De boomstammetjes versie 2.0; je wordt niet enkel meegenomen door het – tot in de puntjes afgewerkte – territorium van de dino’s, je beleeft ook een dubbele drop in het koude water: wij kiezen resoluut voor Dino Splash. Prachtig bij valavond trouwens 🙂

’s Winters naar zee? Eerlijk? Je hoeft echt niet ver te gaan om een leuke vakantie te beleven. Voorzie warme kleding, boek een gezellig verblijf en omring je – zoals wij deden – met fantastische vrienden en je vakantie wordt TOP, beloofd!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *