Bosland: op schattenjacht naar de Kat van Don Quichot

Don Quichot

Wie deze – verlengde – herfstvakantie met de kids coronaproof uit z’n kot wil komen, kan daarvoor terecht in het grootste avonturenbos van Vlaanderen: Bosland. Het gigantische natuurgebied ligt verspreid over 4 Limburgse gemeentes. Je kan er lekker dwalen zonder al te veel mensen tegen te komen, of je kan een van de uitgestippelde wandelingen ontdekken.

De gouden kat van Don Quichot

Wij trokken naar het Kattenbos in Bosland en gingen er op schattenzoektocht met De gouden kat van Don Quichot. Het verhaal wil dat Don Quichot tijdens een van zijn vele reizen een gouden kat cadeau kreeg van een rijke farao. De kat had magische krachten en mocht niet in handen vallen van een stelletje bandieten. Don Quichot moest de kat daarom in veiligheid brengen en verstopte haar in een bos, het Kattenbos.

Vertrek Kattenbos

De schattenzoektocht neemt je mee voor een wandeling boordevol leuke opdrachten. Starten doe je op de parking van het Kattenbos. Daar kom je meteen je eerste opdracht tegen en kies je aan de hand van gekleurde kattenpootjes welke wandeling je zal volgen:

  • de blauwe kattenpootjes: een 2,5 km lange buggyvriendelijke wandeling
  • de rode kattenpootjes: een 6 km lange wandeling vol avontuur

Wij kozen de rode kattenpootjes en maakten ons op voor een 4 uur durende wandeling. De rode pootjes wijzen de richting aan. Kom je een gouden pootje tegen, dan staat er jou een opdracht te wachten. Ga op zoek naar een vogelhuisje, want daarin vind je de opdracht. Iedere opdracht (niet allemaal even gemakkelijk) levert je een getal op. Dat heb je nodig om de geheime code te ontcijferen en de schat binnen te halen.

De wandeling bracht ons langs de mooiste landschappen en leidde ons – hoe kan het ook anders met Don Quichot – naar een prachtige windmolen. En de gouden kat? Die stond ons op het einde van de wandeling spinnend op te wachten!

Nieuwe spannende wandelingen

Heb je de smaak van de schattenzoektochten te pakken? Wel, dan is er goed nieuws! De wandeling die wij maakten is immens populair en krijgt inmiddels heel wat navolging. Zo werden in de buurt twee nieuwe wandelingen uitgewerkt: Het Verloren Kabouterdorp en De schat van Koning Leeuw. Eerder deden we ook al de Bosbewonerswandeling in Pijnven in Bosland. Benieuwd hoe dat verliep? Je leest het hier!

Praktisch

Parking: Zandstraat 38, 3920 Lommel
Kostprijs: Helemaal gratis!
Speeltuinen aanwezig? Jep! Het bos is een speeltuin op zich, maar ook her en der staan speeltuigen neergeplant.
Mee te nemen
: sportieve kleding en schoeisel (’t is een boswandeling ;-)), een balpen en papier (al lukt een smartphone ook perfect) en wat kleingeld (0,20 euro) voor een aandenken achteraf.
Extra: ook geocachers komen tijdens deze zoektocht aan hun trekken, want naast de gewone zoekopdrachten liggen er ook voor hen extra missies klaar. Meer info vind je hier.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *