Ga mee op pad in het fantastische avonturenbos: Bosland in Pijnven!

Onlangs gingen we op pad in avonturenbos Bosland in Pijnven, een gigantisch natuurgebied dat zich uitstrekt over meerdere gemeenten in Noord-Limburg. We volgden er de Bosbewonersroute en keken onze ogen uit!

Een 2,4 km lange wandeling die je langs de belangrijkste bewoners van het bos brengt. Spelenderwijs leerden we meer over de zwarte specht, de vos, het everzwijn, … .

Everzwijnen spotten in Bosland

De speelse wandeling bracht ons langs de meest gezellige picknickzones en originele speeltuigen. Janne en Cas waren in hun sas en hadden echt de tijd van hun leven.

Speeltuin in Bosland

Trek zeker goede wandelschoenen aan, want de bosbewonerswandeling in het avonturenbos gaat – wat had je gedacht – dwars door het bos. Wij namen een kleine buggy mee voor Cas en dat ging net, al zou dit bij regenweer niet gelukt zijn. Janne – nu 4 – kon de hele wandeling trouwens makkelijk uitstappen. Volgens de wegwijzers aan de ingang van het Bosland zouden we 40 minuten wandelen, wij deden er in totaal 2 uur over, maar deden het dan ook zeer rustig aan 😊

Wist-je-datje

In het midden van het bos ontdekten we een een hypermoderne boomhut. Dit bleek een offsite vergaderzaal te zijn die je kan boeken via The Treehouse.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Heb je de smaak van de schattenzoektochten te pakken? Wel, dan is er goed nieuws! De wandeling die wij maakten is immens populair en krijgt inmiddels heel wat navolging. Zo werden in de buurt twee nieuwe wandelingen uitgewerkt: Het Verloren Kabouterdorp en De schat van Koning Leeuw. Eerder deden we ook al de Bosbewonerswandeling in Pijnven in Bosland. Benieuwd hoe dat verliep? Je leest het hier! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *