Op stap in Mechelen Kinderstad: wij gingen op ontdekking

Op stap in Mechelen Kinderstad

Mechelen profileert zich al een tijdje als Kinderstad en dat blijkt meer dan terecht. Ze doet er alles aan om een bezoekje aangenaam te maken, zowel voor mama en papa als voor de allerkleinsten. Dat wilden we natuurlijk zelf ontdekken en gingen op stap in Mechelen Kinderstad.

We startten ons dagje Mechelen Kinderstad bij Sister Bean, een super gezellig plekje op de Vismarkt: lekkere koffie, dikke bokes met ham of zelfgemaakte choco, en wentelteefjes met roomkaas en frambozen. Probeer ook zeker de toast met avocado, een echte aanrader!

img_3221.jpg img_1640.jpg
Met een goed gevulde maag zetten we onze wandeling verder en liepen we langs het Infopunt van Visit Mechelen. Daar haalden we onze gratis ‘Mechelen Kinderrugzak’ op. Een rugzak vol leuke hebbedingetjes zoals een tekening, stadsplan, ballon en een plaktattoo van Rommy (de kleine mascotte van Mechelen en miniatuurversie van de Sint-Romboutstoren). Zo fier als een gieter op hun knalgele aanwinst trokken Janne en Cas richting Speelgoedmuseum. Voor ons echte nostalgie, voor Janne en Cas een waar speelwalhalla. Her en der in het museum kunnen kinderen hun hart ophalen zonder je als ouder onmiddellijk zorgen te hoeven maken over de dekking van je familiale verzekering. Zeker de tentoonstelling van LEGO dat z’n 60ste verjaardag viert, was een schot in de roos! Anderhalf uur nostalgie later zetten we onze ontdekkingstocht door Mechelen verder.

IMG_3266

Kunst voor kleine kenners

De Kunstroute van kleine kenners, een super toffe en kindvriendelijke zoektocht doorheen de stad. Ze nam ons mee langs 10 interpretaties van wereldberoemde schilderijen. Vallen te ontdekken:
De grote golf van Kanagwa, Hokusai
De Kus, Klimt
Geboorte van Venus, Botticelli
Het melkmeisje, Vermeer
Zonnebloemen, Van Gogh
De schepping van Adam, Michelangelo
Mona Lisa, Leonardo Da Vinci
Napoleon steekt de Alpen over, JL David
Nachtwacht, Rembrandt
De Schreeuw, Munch

De speurneus in Janne kwam trouwens helemaal naar boven, want in elk schilderij kon ze een klein Rommy-figuurtje ontdekken, extra veel speurplezier dus!

Picture2.jpg
Picture3.jpg

Naast de kunstroute ontwikkelde Mechelen ook 6 speeltuigen voor de kleinsten onder ons. De Spelprikkels staan verspreid over de binnenstad en moeten een bezoek aan de binnenstad nog leuker maken. Wij waren helemaal enthousiast en beklommen het Opsinjoorke XXL, verdwaalden in het kinderlabyrint en speelden poppenkast aan het Poppentheater XL. Een super toffe afsluiter van een boeiend dagje Mechelen!

Picture1.jpg

Hiervoor komen we zeker nog een keertje terug:
– een romantisch boottochtje door de Mechelse binnenstad;
– de skywalk op de Sint-Romboutstoren (die 538 treden beklimmen moeten we er maar bij nemen);
– de curieuzeneuzemosterdpot uithangen in Technopolis;
– een bezoekje brengen aan Kadodder Tivoli-park;

Mechelen, u weze gewaarschuwd, wij komen terug!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *