En zo kwam die vakantie sneller dan verwacht

Dinsdag 30 juni 12u: start van de vakantie! En ook ik zou er eerder dan verwacht van kunnen genieten. Naast de schoolpoort viel ook de poort van het bedrijf waar ik in totaal zeven jaar gewerkt had onherroepelijk in het slot. “BAM”, als een donderslag bij heldere hemel werd ik aan de deur gezet.

Maandag iets voor zessen kreeg ik dat eerste telefoontje; of ik dinsdag om 10u naar kantoor kon komen. “Ik zal het even checken in mijn agenda”, zei ik nog. Niks te checken zou achteraf blijken, ik werd om 10u verwacht. Raar, want diezelfde dag was ik nog op kantoor en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Wat later die avond volgde het tweede verwarrende telefoontje. Mijn collega die van een zonovergoten vakantie in eigen kot genoot, zou de dag nadien om 13u opgebeld worden …. tiens. En zo bleven die avond de telefoontjes en berichtjes binnenstromen.

Met opgeheven hoofd én een lege agenda begon die dinsdag ook mijn zomervakantie. Door een reorganisatie van de marketingafdeling (hup, wij gaan naar Holland, hup) mocht ik geheel onverwacht mijn koffers pakken. Nieuwe horizonten verkennen, op naar een nieuw avontuur!

Eerlijk? Ik schrijf het hier wat positiever neer dan dat ik me echt voelde. De eerste dagen reageerde ik vol ongeloof, was ik boos, blij en dan weer verdrietig. Ik kon niets meer doen en voelde me machteloos. En nu, na twee weken rouwen ben ik helemaal klaar om opnieuw op te bouwen. Klaar voor een volledig nieuwe start!

Krijg ook jij de kans om opnieuw te starten? Lees hier mijn tips!

WAT TE DOEN NA EEN ONVERWACHT ONTSLAG – 5 TIPS

* Maak je hospitalisatieverzekering in orde
Na een avondje “je-verdriet-verdrinken” wil je echt niet op de spoedafdeling belanden zonder hospitalisatieverzekering. Mijn verzekering verliep meteen, vergeet dit dus zeker niet in orde te brengen!

* Huil, lach, roep en tier, maar laat je emoties de vrije loop
Iedereen verwerkt verlies (ja, ook dat van werk) op z’n eigen manier. Er is geen goede of slechte weg, de enige juiste is er dwars doorheen!

* Spreek af met de cava-girls
Recht je rug, borst vooruit en ga naar buiten. Spreek af met vriendinnen, want niks helpt beter tegen verdriet dan zagen over je ex-baas en cava 😉

* Geniet van die extra tijd met je kinderen
Uren heb ik zitten smeken om een hele zomervakantie te kunnen doorbrengen met mijn kinderen en opeens kreeg ik dat zomaar een op presenteerblaadje aangeboden … aannemen die handel! Al moet ik bekennen dat ik na twee weken vakantie al spijt van mijn gesmeek (karma is a bitch)

* Kom uit je comfortzone en word een nóg betere versie van jezelf
Van de ene op de andere dag word je uit je comfortzone gehaald en moet je beginnen nadenken. De ideale moment dus om te groeien en na te denken over wat je altijd al echt wilde doen. Volg dus die cursus waarvoor je tot nu toe geen tijd had. Leer brood bakken, waterskiën of start een blog 😉

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Véronique Toussaint

    Evy, dit ben jij op en top!
    Een madam met ballen.
    Knap van je❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *